Deelnemen


Informatie voor deelnemers vrijmarkt

Ook in 2018 organiseert harmonie Kunst en Vriendschap de Vughtse Vrijmarkt op Koningsdag. Dit jaar is Koningsdag op vrijdag 27 april. De markt is geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

De Vughtse vrijmarkt is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een grote publiekstrekker. Wij doen ook dit jaar weer ons uiterste best om er, samen met u, een geslaagd festijn van te maken. Er zullen weer diverse activiteiten en optredens op de podia zijn.

Kosten deelname

De huurprijzen voor een kraam bedragen:

  • Een kraam van ca. 4 m² verkoopruimte, inclusief dekzeil (oranje of wit):
    € 28,00 per kraam
  • Huurprijs voor particulieren met professionele inslag (partijgoederen, etenswaren e.d.):
    € 56,00 per kraam

Kleedjes voor de kinderen

Voor de kinderen zijn er “kleedjeszones” beschikbaar waar zij hun waar gratis mogen verkopen. Deze zones bestrijken het gebied Ploegveld en het straatje van Albert Heijn richting Marktveld en het gedeelte van de Raadhuisstraat ter plaatse van supermarkt Jumbo en ter plaatse van van ingang Marktveld Passage. Voor het overige is het op het vrijmarktterrein alleen mogelijk kleedjes te hebben op plaatsen waar dat de kramen niet stoort en waar het de openbare orde niet verstoord. Zo moeten wegen en kruispunten vrij blijven i.v.m. bereikbaarheid van brandweer- en ambulancediensten.

Handelaren en particulieren met professionele inslag

Handelaren zijn uitgesloten van deelname aan onze markt. De laatste jaren zijn er steeds meer particulieren met professionele inslag. Wij willen deelname aan onze vrijmarkt voor hen niet verbieden, maar we rekenen wel een hoger tarief. Onze voorkeur gaat uit naar de “vrijmarkters” die één keer per jaar hun zolder en garage opruimen, speelgoed en kleding uitzoeken en deze spullen aan anderen willen verkopen tegen een schappelijk prijsje.

Etenswaar

Mocht u op de vrijmarkt etenswaar willen gaan bereiden, bakken of braden, dan gelden er een aantal regels.

Mocht u als kraamhuurder op de markt etenswaren willen gaan bereiden/bakken dan is hiervoor geen vergunning meer nodig van de gemeente. Wel stelt de gemeente de voorwaarde dat een dergelijke kraam minimaal 5 meter verwijderd dient te zijn van bebouwing. Wij verzoeken u op het inschrijfformulier aan te geven als u etenswaar gaat bereiden/verkopen. Het is aan de organisatie u daarvoor een passende standplaats te bieden. Tevens bent u gehouden aan de voorwaarden welke de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit NVWA stelt.

Ook kraamhouders die etenswaren gaan verkopen welke niet ter plekke op de markt bereid worden, moeten rekening houden met de voorschriften van de NVWA. Wij vragen ook u vriendelijk op het inschrijfformulier aan te geven of u etenswaren wilt gaan verkopen. Dan zorgen wij ervoor dat u tijdig de voorwaarden van de Keuringsdienst van ons ontvangt. U bent uiteraard verplicht zich aan deze voorwaarden te houden. Bij controle door de Keuringsdienst is het risico voor u.

Professionele voedselbereiding en/of verkoop uit een verkoopwagen is altijd vergunning plichtig. Hiervoor dient een vergunning bij de gemeente Vught te worden aangevraagd.

Tijdens de vrijmarkt wordt door zowel de gemeente als de brandweer gecontroleerd. Wel dient u te allen tijde te voldoen aan de eisen die de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit stelt. Het is uw eigen verantwoordelijkheid te zorgen dat u hieraan voldoet.

Opruimen

Wij hopen voor u dat u alle spullen kunt verkopen. Als u naar huis gaat, dient u alle overgebleven spullen weer mee naar huis te nemen. Alleen overgebleven kleding kan worden verzameld in de daarvoor bedoelde kledingcontainers welke staan opgesteld op het parkeerterrein waar zich ook de toiletvoorziening bevindt en op het parkeerterrein bij AH. Er is geen mogelijkheid het restant achter te laten.

na afloop neemt u uw overgebleven spullen weer mee

Inschrijven 2018

De inschrijvingen voor Konignsdag 2018 zijn helaas al weer gesloten. Alle kramen zijn verhuurd. Bedankt voor jullie deelname, en we zien jullie graag op Koningsdag!

Lees ook de voorwaarden voor inschrijving. Let op: wijzigingen t.o.v. vorig jaar!!

Download

Centrum Vught

Het centrum van Vught was de laatste jaren aan veranderingen onderhevig. Straten werden opnieuw aangelegd, openbare ruimtes opnieuw ingedeeld, versieringen aangebracht, etc. Ook de komende jaren zal nog veel veranderen in het centrum. Vandaar dat ook de vrijmarkt er elk jaar weer iets anders uit zal zien.

Elk jaar bekijken we de beschikbare ruimte en vullen die zo efficiënt mogelijk in om een goede vrijmarkt te kunnen garanderen. Dit betekent voor u als kraamhuurder wel dat de plek waar u vorig jaar stond, dit jaar wellicht niet meer beschikbaar is. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Door de prachtige nieuwe plantenbakken in het centrum, die het dorp een fris en nieuw aanzien geven, is er helaas niet overal ruimte voor de normale kramen van 4 meter lang. In voorkomende gevallen worden dit jaar deze kramen nu vervangen door kramen van 3 meter lang. Leest u ook de voorwaarden voor de details en locatie van deze kramen.

Meer informatie

Als u meer informatie wilt  dan kunt u dit opvragen via het contactformulier op deze site.